Ash

Tree symbolising a blending of the past, present and future.

Situated in the quiet, most secluded corner of the estate, this home is surrounded by established trees flowing onto a natural garden, offering its own unique experience of nature and a true sense of calm and tranquility.

A large drive court leads into a long, naturally planted entrance courtyard ending in a covered entrance with a large timber front door. Turning at the entrance, a resident experiences views through the kitchen courtyard on the one side, right through to the garden on the other side. The large double volume off the entrance dramatises the openness and immerses the home into the greenery that surrounds it.

The kitchen, dining, lounge and the covered lounge patio form a long open plan area which flows into nature on both ends. The covered lounge patio is suspended above the ground and floats over the garden below.

Ground floor living spaces are grouped around a compact lawn, which terraces down to the garden, giving this house a more natural character. The braai patio is located near to the pool, which projects out of the ground and has views over the garden. A sculptural stair and screen separate the dining room from the family room and lead up into a study which has views over the entrance court and a vista beyond to the mountains.

The views from the large main bedroom and from the main en-suite bathroom are exquisite while also granting special views of the garden below. The guest and children’s bedrooms are generously sized and all have views of the surroundings, as well as exposure to sunlight, and their own private balconies.

REGISTER YOUR INTEREST

 

reCAPTCHA is required.