Aria

Italian for “air”

This home enjoys a generous driveway court and a striking entrance between a long Malmesbury shale stone wall and a tall off-shutter concrete stairwell. On entering, the open glass façade presents a lush treed garden and pool area. A double volume dining integrates the second floor and opens up the centre of the house to the sky.

The effect of three floating elements, bringing the outside in, is clearest from the dining area. A concrete stairwell has been designed to be flooded with sunlight from above. The kitchen, lounge and family rooms, all flow out to external covered patios. The kitchen courtyard is attached to a herb garden and the living room patio has a serene summer courtyard of more intimate proportions.

The house is characterized by a strong inside-outside flow and a blurring of boundaries between inside and out. The first floor bedrooms are grouped around a double volume space and a ‘pyjama lounge’, all isolated from the ground floor by a security shutter. The pyjama lounge and study room both convert passage spaces into useful family oriented areas. The main bedroom is luxuriously sized and has a daybed with mountain views and its own secluded balcony.

A large dressing room with extensive cupboards flows onto an en-suite bathroom with large shower, and a screened patio, featuring an outdoor shower with unparalleled views of the mountain.

REGISTER YOUR INTEREST

 

reCAPTCHA is required.